Balinese luchthaven dicht na vulkaanuitbarsting

Ook op Lombok kan niet gevlogen worden. Duizenden reizigers zitten vast.

Passagiers wachten op het vliegveld. Foto Made Nagi / EPA

Een uitbarsting van de vulkaan Rinjani zorgt voor problemen op de Indonesische eilanden Bali en Lombok. De internationale Balinese luchthaven Ngurah Rai is gesloten en ook op Selaparang op Lombok kan niet gevlogen worden, meldt AP. Ook KLM heeft vluchten geannuleerd.

Tot nu toe zijn er 700 vluchten vanuit Bali geschrapt, meldt Reuters. De vulkaan heeft volgens het Nationale Agentschap voor Rampenbestrijding een aswolk de lucht in gespuwd van 3.500 meter hoog - gevaar voor omwonenden zou er niet geweest zijn. Luchtvaartmaatschappijen moeten het gebied vermijden. Hoe lang dat nog duurt is niet duidelijk, maar de luchthaven in Bali blijft in ieder geval tot donderdag gesloten.

Duizenden reizigers zijn voor de vulkaanuitbarsting gedupeerd. Onder hen zitten zo’n 400 passagiers van KLM, meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij aan ANP. In juli leidden erupties ook al tot problemen in het Indonesische vliegverkeer.