F1 zonder vrouw na vertrek testrijder Wolff

De Formule 1 raakt aan het einde van het seizoen zijn enige vrouwelijke coureur kwijt. De Britse Susie Wolff heeft gisteren haar afscheid van het autoracen aangekondigd. Wolff, de echtgenote van het Mercedes-teambaas Toto Wolff, fungeerde de afgelopen vier jaar als reserve- en testrijdster bij team Williams. Vorig jaar reed ze twee keer een vrije training voor een Grand Prix. Ze was daarmee de eerste vrouw sinds Giovanna Amati in 1992 met een officieel optreden in de Formule 1. „Ik bedank Williams voor de kansen die ik heb gekregen. Ik heb mijn droom om in een Formule 1-wagen te rijden kunnen waarmaken. Nu sluit ik dit hoofdstuk en ga op zoek naar nieuwe uitdagingen”, aldus de 32-jarige Wolff. Haar laatste competitieve optreden in de racesport zal zijn op 20 en 21 november in de Race of the Champions in Londen. (ANP)