In beeld

Zombies op de stranden en straten van Brazilië

Wie maandag nietsvermoedend een duik wilde nemen op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, schrok zich mogelijk kapot. Op Allerzielen vond daar de negende editie van de Zombiewalk plaats, een optocht voor zombiefans, die zich één dag per jaar gezamenlijk wijden aan hun hobby: verkleden als zombies. De optocht vindt jaarlijks plaats op 2 november, de dag van de doden, een van oorsprong Indiaans volksfeest dat vooral in Mexico uitbundig wordt gevierd. Op 1 en 2 november eren de Mexicanen hun voorvaderen, een ritueel waarmee dood en wedergeboorte worden gesymboliseerd. Bij gebrek aan nationale viering in Brazilië hebben zombiefans de dag geclaimd. Hoeveel mensen maandag meeliepen, is onduidelijk. De facebookpagina heeft bijna 16 duizend likes.
Het strand bij Copacabana in Rio de Janeiro. Christophe Simon / AFP
Christophe Simon / AFP
Silvia Izquierdo / AP
Christophe Simon / AFP
Christophe Simon / AFP
Christophe Simon / AFP
Ook in Sao Paulo werd een 'Zombie Walk' gehouden. Sebastião Moreira / EPA
Christophe Simon / AFP
Silvia Izquierdo / AP