Volle zangstem van Seinabo Sey geeft album herkenbare kern

Zangeres Seinabo Sey (26) is van Zweeds-Gambiaanse afkomst, heeft een zangstem die zowel mannelijk als vrouwelijk kan klinken, en combineert muziekgenres uit allerlei windstreken. Uit dit aanbod distilleert Sey een solide stijl, zodat haar debuut-album Pretend niet wispelturig klinkt. Integendeel, het biedt gospel, elektronische soul of akoestische ballades maar heeft steeds een herkenbare kern dankzij haar diepe volle zangstem.

Seys naam zingt rond sinds 2013, toen haar eerste single verscheen. Dit prachtige ‘Younger’ combineert haar wulpse soulstem met plagerige effecten. Op Pretend blijkt Sey niet de party-zangeres die ‘Younger’ (geremixt door dj Kygo) deed vermoeden: in sommige nummers heeft haar stem een zware, bijna sombere klank. De verfijnde melodieën, en de instrumentaties met hun duistere elektronische ondertoon, maken Seinabo Sey een aanwinst.