naar Israël

Palestijnse demonstranten gooien stenen naar Israëlische grenswachten bij de omstreden afscheidingsmuur in de buurt van Oost-Jeruzalem. De onrust begon op de campus van de Al-Quds Universiteit in het stadje Abu Dis. Er was een demonstratie georganiseerd ter nagedachtenis van Dia Talahmeh, een student die veertig dagen geleden om het leven kwam. De betoging in Abu Dis kreeg al snel een gewelddadig karakter. Israëlische militairen bestormden de campus en schoten met traangas en kogels met rubberen huls op de demonstranten. Daarbij raakten volgens de Palestijnse Rode Halve Maan zeker 21 studenten gewond. Ook elders op de Westelijke Jordaanoever was het onrustig. Israëlische militairen schoten een Palestijn dood die zou hebben geprobeerd een soldaat neer te steken. Ook in Tel Aviv en in het noorden van Israël waren steekpartijen, waarbij enkele Israëliërs gewond raakten. Een van de Palestijnse daders werd doodgeschoten, de ander werd overmeesterd.