Mishandeling ambtenaar in Opsporing Verzocht

Het motief voor de mishandeling in Enschede is nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de politie staat media te woord bij de glasscherven die afkomstig zijn van de gemeentelijke dienstauto die is belaagd. ANP / Vincent Jannink

De mishandeling van een ambtenaar in Enschede wordt vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht behandeld. De politie is nog altijd op zoek naar twee daders.

Volgens de ambtenaar gaat het om een gezette, blanke man van circa 35 jaar met zwarte pet en grijze jas en een tatoeage in de vorm van een hartje in zijn nek. De andere verdachte is een tengere blanke man met rossig haar.

De ambtenaar werd gisterochtend ernstig mishandeld tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden voor de gemeente. Toen hij een oprit opreed, werd zijn auto klemgereden. De bestuurder en bijrijder van die auto sloegen zijn ruit in en mishandelden hem. Na een tijdje stopten ze en reden ze weg.

Het motief voor de mishandeling is onduidelijk. Gisteren werd gesuggereerd dat het geweld iets te maken zou hebben met de komst van een asielzoekerscentrum in de regio, waartegen dit weekend werd gedemonstreerd. Maar daar zijn volgens de politie vooralsnog geen aanwijzingen voor.

Twitter avatar POL_Enschede Politie Enschede Enschede - Getuigenoproep ernstig geweldsincident: Politie zoekt getuigen van een ernstig geweldsincident in E… https://t.co/IhF0DM5JvK
    • Mirjam Remie