Deze man overleefde zes dagen zonder water in de rimboe

Australiër Reg Foggerdy (62) at mieren, zoals hij in Ultimate Survivor gezien had.

Reg Foggerdy toen hij gevonden werd. Foto: Facebook Western Australia Police

De Australiër Reg Foggerdy (62) was drie weken geleden met zijn broer op de terugweg van een jachttrip in de outback in West-Australië, toen hij een kameel zag. Foggerdy, gekleed in korte broek en polo, stapte uit de auto en ging het beest achterna. Maar hij verdwaalde en werd zes dagen later pas gevonden. Omdat hij overleefde op mieren werd hij in de media tot ‘ant-man’ gedoopt. Bij The West Australian doet hij nu zijn verhaal.

Hij had geen water. En met de gevangen kameel kon hij niets - hij had geen mes en niets om te koken. Dus at hij mieren, die hij vond door met een stok in de grond te slaan. Dat had hij gezien bij het tv-programma Ultimate Survival van avonturier Bear Grylls. Ze smaakten best goed.

Zijn broer Ray had algauw de politie ingeschakeld, die Foggerdy ook niet kon vinden, ondanks de inzet van helispotters. Foggerdy zélf zag de helispotters wel, maar hij had de energie niet om op te staan en te zwaaien.

Op dag zes gaf hij op. Hij sloot zijn ogen en wachtte op de dood. Ook de politie had het al een beetje opgegeven, ze dachten dat ze een lichaam zouden vinden. Dankzij een voetafdruk werd hij toch ontdekt. Hij lag een paar dagen in het ziekenhuis en maakt het nu relatief goed.

Of hij een taaie is?

“Nee hoor. Ik heb geluk.”