Opinie

    • Sam de Voogt

De Thuiskok: Smoothiepannekoeken

illustratie jet peters

Pannekoeken zijn heerlijk, maar niet altijd even goed voor je. Gebruik daarom geen witte bloem of traditioneel beleg als stroop, kaas of spek, maar doe er eens vers fruit bij. Dit recept is bedoeld als ontbijt, maar ik snap dat daar doordeweeks niet altijd tijd voor is in de ochtend. Gelukkig kan je het beslag al in het weekend maken, en dan nog drie dagen je dag beginnen met verse pannekoeken.

Hak de helft van de blauwe bessen of frambozen met de gepelde banaan, melk, het ei en meel in een blender fijn tot een glad pannenkoekenbeslag. Giet het in een kom en schep er de andere helft van de vruchtjes voorzichtig door. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Schep wanneer de pan goed heet is zoveel beslag in de pan om één grote of meerdere kleine pannenkoeken te bakken. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze krokant en goudbruin zijn. Houd ze warm in de over of serveer ze meteen. Beleg ze met een schep yoghurt, een snufje kaneel en een handjevol geroosterde nootjes, en druppel er ten slotte nog wat honing over. Je kunt het beslag maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt