Afsluiting A4 na ongeluk in dichte mist

Afgezien van Noord-Brabant en Limburg hangt in het hele land dichte mist. Vermoedelijk leidde de mist vannacht en vanmorgen tot een ongeluk.

Foto Lex van Lieshout/ANP

De A4 (Den Haag richting Amsterdam) is vanmorgen vroeg tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp afgesloten na een ongeluk in dichte mist. Rijkswaterstaat denkt dat de weg weer om 08.15 uur weer helemaal open gaat.

Tijdens het ongeluk belandde een auto op z’n kop op het wegdek. Volgens de politie gaat het om een eenzijdig ongeval, bericht persbureau ANP. Het verkeer wordt omgeleid. Er staat inmiddels een flinke file.

Met uitzondering van Noord-Brabant en Limburg hangt vanmorgen in het hele land dichte mist. Plaatselijk is het zicht minder dan 100 meter. Om die reden geldt code geel in het noorden van het land. Later vandaag zal de mist vanuit het zuiden oplossen en wordt het zonnig, schrijft het KNMI.

De dichte mist veroorzaakte vermoedelijk vannacht nog een ongeval. Tientallen stalen balken die op een oplegger werden vervoerd, belandden bij Sint-Job-In-’t-Goor, vlakbij Antwerpen, op de weg. Een andere vrachtwagen raakte ook bij het ongeluk betrokken. Verkeer vanaf Rotterdam richting Breda werd daarna omgeleid ter hoogte van knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk via Roosendaal en Bergen op Zoom.

Ook bij het knooppunt Muiderberg werd na een ongeval de verbindingsweg van de A1 naar de A6 richting Lelystad afgesloten. Of de mist een rol speelde is onduidelijk. Het verkeer had er enigszins last van omdat de vangrail moest worden gerepareerd. Even na 4.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.