Marco Rubio populair bij rijke Republikeinse geldschieters

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Een aantal rijke Republikeinse geldschieters ziet de Cubaans-Amerikaanse senator Marco Rubio de grootste kans maken om in het Witte Huis terecht te komen. Zijn campagne kreeg afgelopen vrijdag volgens de Financial Times een enorme boost toen de steenrijke Paul Singer van Elliot Management zich achter zijn kandidatuur schaarde.

De outsiders Ben Carson en Donald Trump leiden nog altijd ruim in de peilingen, maar er staan genoeg grote geldschieters langs de kant die nog een kandidaat moeten kiezen. Zij zouden zomaar bij de gematigde Rubio uit kunnen komen en daarmee de race sterk kunnen beïnvloeden.

Eén van de grootste vissen is casino-magnaat Sheldon Adelson, die dit jaar al meerdere keren met Rubio gesproken heeft en een kleine bijdrage van 5.000 dollar aan zijn kas heeft geleverd. In de campagne van 2012 droeg Adelson in totaal maar liefst 93 miljoen dollar bij voor Republikeinse groepen.

Ook andere grote Republikeinse geldschieters als Marlene Ricketts en Annette Simmons hebben al kleine bedragen gestort voor Rubio, maar durven nog geen definitieve keuze te maken uit de grote vijver van Republikeinse presidentskandidaten. Het wachten is op het volgende debat en als Rubio dan net zo goed presteert als afgelopen woensdag zou het ineens heel hard kunnen gaan.

Sprint snijdt fors in de kosten

Geen gratis flesjes water en yoghurt meer voor het personeel en geen limousine met privé-chauffeur meer voor staf die op reis is. Telecommunicatiebedrijf Sprint moet flink snijden in de kosten, meldt The Wall Street Journal. Er moet 2,5 miljard dollar bespaard worden en daarom verdwijnen allereerst de luxe extraatjes voor de eigen medewerkers.

Maar dat is niet genoeg, dus worden er ook mensen ontslagen. Hoeveel precies is niet duidelijk, maar hun ontslagvergoeding bedraagt nog slechts één weeksalaris per gewerkt jaar in plaats van de gebruikelijke twee weeksalarissen. Ook komt er dit jaar geen loonsverhoging en gaat de eigen bijdrage van het personeel voor de zorgkosten omhoog.

Sprint presenteert dinsdag zijn kwartaalcijfers en analisten gaan ervan uit dat er zo’n vier procent minder is verdiend dan vorig jaar. Dat is mede veroorzaakt door een aantal dure meerjarige contracten voor de lease van ruimte op zendmasten en overeenkomsten met andere telecommunicatiebedrijven voor het gebruik van hun zendmasten om mobiel internet dekkend te maken.

Waarom is make-up zo duur?

De gemiddelde Amerikaanse vrouw gebruikt in haar leven voor 15.000 dollar make-up. Een beetje lippenstift kost in de Verenigde Staten al snel twintig dollar, terwijl er toch echt niet veel meer inzit dan olie, wax en wat pigmenten. Quartz vraagt zich dan ook af wat make-up zo duur maakt.

De prijs van make-up wordt voor maar vijftien procent bepaald door de grondstoffen, zegt chemicus Randy Schueller die al meer dan dertig jaar in de cosmetica zit.

“Price does not really correlate to quality when it comes to cosmetic products”

Waar vrouwen echt voor betalen is marketing, de verpakking en de uitstraling van het merk. Verpakkingen zijn zo belangrijk dat er zelfs speciale prijzen voor in het leven geroepen zijn.

Duurder is dan ook lang niet altijd beter. De prijs die je betaalt is volgens Quartz dan ook niks meer dan de prijs die je bereid bent te betalen.