Wielerunie start zaak om startgeld Tour de France

Via een arbitragezaak probeert de Nederlandse wielerunie alsnog 140.000 euro te krijgen.

Tom Dumoulin tijdens de start van de openingsrit van de Tour de France in Utrecht. Foto: Koen van Weel / ANP

De Nederlandse wielerunie KNWU wacht nog altijd op 140.000 euro startgeld dat de ASO, de organisator van de Tour de France moet betalen. Dat meldt persbureau ANP na berichtgeving van de NOS. Om het geld alsnog te krijgen start de KNWU een arbitragezaak bij de internationale wielerunie UCI.

Iedere organisatie die een wielerwedstrijd wil organiseren moet daarvoor een bedrag betalen aan de KNWU. De hoogte ervan verschilt per criterium. Volgens de KNWU is de organisatie van de Tour gezien de grootte van het evenement 140.000 euro verschuldigd.

Volgens KNWU-directeur Huib Kloosterhuis wil men in Frankrijk niet over de brug komen. Tegen het ANP sprak hij zijn onvrede uit.

“Voor de ASO is dat bedrag kinderspel maar voor ons is het serieus geld en daarom laten we dit ook niet zomaar gebeuren.”