‘Oranje verder zonder spits Robin van Persie’

De interlandcarrière van voetballer Robin van Persie is hoogstwaarschijnlijk voorbij. Bondscoach Danny Blind zal de 32-jarige spits niet meer selecteren voor het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. Blind, die vanmiddag zijn selectie kenbaar maakte voor de komende oefenduels met Wales en Duitsland, maakt daarmee een einde aan de interlandcarrière van Oranjes topscorer aller tijden. Van Persie speelde 101 interlands en maakte daarin vijftig doelpunten. Zijn meest memorabele treffer was de kopbal in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Spanje op het WK 2014. Dat Van Persie verplicht afzwaait, lijkt een logisch gevolg van de uitschakeling voor het EK 2016 van vorige maand. Die zou leiden tot hervormingen: oudere spelers maken plaats voor jongere. (NRC)