Law & Order-acteur en politicus Fred Thompson overleden

Foto Afp

De Amerikaanse politicus en acteur Fred Thompson is overleden. De 73-jarige Thompson, eigenlijk advocaat van beroep, is bekend van films en televisie – met zijn grote postuur speelde hij onder meer in de serie Law & Order. In 1994 werd hij als Republikein verkozen in de Senaat, waar hij zich onder meer bezig zou houden met de verhoren in het Watergateschandaal. Thompson verliet de politiek in januari 2003. (NRC)

Correcties en aanvullingen

Fred Thompson

In Law & Order acteur en Politicus Fred Thompson overleden (2/11, p. 15) stond dat Thompson in 1994 als Republikein in de Senaat werd verkozen „waar hij zich onder meer bezig zou houden met de verhoren in het Watergateschandaal.” Dit is niet correct. Fred Thompson werd tijden zijn jonge jaren als advocaat in 1973 aangesteld als adviseur voor de Republikeinse senatoren die onderzoek deden naar het Watergate-schandaal. In 1994 werd hij zelf senator.