Federer is in eigen land Nadal weer eens de baas, voor het eerst in drieënhalf jaar

Roger Federer Foto EPA

Roger Federer heeft gisteren voor de zevende keer in zijn carrière het tennistoernooi van Basel gewonnen. De 34-jarige Zwitser, de onbetwiste favoriet voor eigen publiek, versloeg de Spanjaard Rafael Nadal in de finale in drie sets: 6-3, 5-7 en 6-3. De laatste overwinning van Federer op Nadal dateerde alweer van maart 2012, op Indian Wells. In de finale in Basel brak Federer in de eerste set de opslag van Nadal tweemaal. Zelf werkte de Zwitser al vroeg twee breakpoints weg. Ook daarna stond de service van Nadal onder druk, maar de Spanjaard redde zich steeds. Op 5-5 in de tweede set brak Nadal de service van Federer en trok vervolgens de stand in sets gelijk. Maar in de laatste set was Federer gewoon te goed voor zijn opponent en behaalde zo de 88ste ATP-zege in zijn loopbaan. Dit jaar won Federer zes toernooien. (AP, ANP)