PostNL houdt last van krimpende postmarkt

Het in dienst nemen van een groep zelfstandige pakketbezorgers drukte de kwartaalresultaten van PostNL. De hierdoor gestegen loonkosten zorgden voor een daling van de bedrijfswinst, terwijl een verder krimpende postmarkt zorgt voor een lagere omzet. Dat heeft PostNL vanmorgen bekendgemaakt. De bedrijfswinst daalde met ruim een kwart naar 23 miljoen euro. Daarentegen steeg de nettowinst van 12 naar 18 miljoen euro. Ook in het afgelopen kwartaal zorgde een krimpende markt voor briefverkeer voor minder inkomsten. Het aantal geadresseerde poststukken, nam met 11,2 procent af. In Nederland daalden de inkomsten van de postmarkt met 5 procent tot 426 miljoen euro. Het zorgde voor een daling van de omzet naar 780 miljoen euro, 1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. (NRC)