Nieuwe Star Trek-serie in 2017

De nieuwe serie wordt geproduceerd door Alex Kurtzman en zal nieuwe personages bevatten.

Captain Spock en Kirk in Star Trek IV. Foto geraldford / Flickr

Een nieuwe serie Star Trek-afleveringen, die op dit moment worden ontwikkeld, wordt vanaf januari 2017 uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS. Dat heeft het kanaal vandaag laten weten, meldt persbureau AP.

Het is de eerste serie Star Trek-afleveringen sinds de reeks Star Trek: Enterprise er in 2005 mee ophield. In januari wordt een speciale preview uitgezonden op CBS, waarna de rest van de serie te zien is via de All-Access-betaalservice van de zender. CBS hoopt met dit model te profiteren van de toegenomen populariteit van streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon aanbieden.

Nieuwe personages

Er werden geen details over de inhoud of acteurs van de nieuwe serie gegeven. CBS wilde alleen kwijt dat er nieuwe personages in zullen spelen die op zoek zijn naar nieuwe werelden.

De nieuwe serie wordt geproduceerd door Alex Kurtzman. Hij werkte mee aan de films Star Trek (2009) en Star Trek Into Darkness (2013). Momenteel werkt hij als producer van de serie Hawaii Five-O, die op CBS wordt uitgezonden.

Revolutie in scifi

De eerste Star Trek-serie, ontsproten aan de geest van Gene Roddenberry, werd uitgezonden in 1966 en liep tot 1969. De “originele serie” ontketende een revolutie in het science fiction-genre. Sindsdien zijn er tal van nieuwe series en films van Star Trek gemaakt. Ook werden meerdere computerspellen, stripboeken en romans aan het science fiction-fenomeen gewijd.

    • Casper van der Veen