Mobiel dataverbruik stijgt explosief

Het totale verbruik op smartphones en tablets nam in het tweede kwartaal van 2015 toe tot ruim 27,5 miljard MB.

De stijging van mobiel dataverbruik komt vooral door snellere 4G-internetverbindingen. Foto; Lex van Lieshout / ANP

Het totale dataverbruik op smartphones en tablets is in Nederland in het tweede kwartaal van 2015 explosief toegenomen tot ruim 27,5 miljard megabyte. Dat brengt de Autoriteit Consument & Markt vandaag naar buiten.

Het totale dataverbruik is in het tweede kwartaal van 2015 ten opzichte van het kwartaal daarvoor met bijna eenderde toegenomen, van 21 miljard MB naar ruim 27,5 miljard MB.

Stijging dankzij 4G

De stijging heeft volgens ACM vooral te maken met de snelle 4G-internetverbinding die mensen ertoe brengt vaker video’s en tv-series te kijken op smartphones en tablets. ACM verwacht dat de stijging voorlopig doorzet. Het 4G-netwerk neemt op dit moment al meer dan de helft van het datavolume in beslag.