Max Verstappen ook in Mexico in de punten, zege voor Rosberg

De Nederlandse coureur Max Verstappen blijft het goed doen. Voor de vijfde keer op rij reed hij in de toptien.

Max Verstappen heeft gisteren opnieuw punten gescoord voor het WK-klassement in de Formule 1. De pas 18-jarige coureur finishte bij de Grand Prix van Mexico als negende. De eindzege was voor de Duitser Nico Rosberg, die voor Mercedes rijdt.

De wedstrijd stond voor het eerst sinds 1992 weer op de kalender van de Formule 1. Door zijn klassering kwam het totaal van Verstappen op 47 punten in het klassement, waarmee hij tiende staat, voor oud-wereldkampioenen als Jenson Button en Fernando Alonso.

Verstappen ging in Mexico-Stad opnieuw op jacht naar een topklassering, nadat hij een week eerder in Texas indruk had gemaakt met zijn vierde plaats bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. De coureur van Toro Rosso startte op het vernieuwde circuit in Mexico-Stad, dat op een hoogte van ruim 2.200 meter ligt, vanaf de achtste plek.

Bij de eerste bocht schoof de Nederlander twee plekken op, maar die moest hij later weer inleveren. Halverwege de race kostte een foutje hem ook de achtste plaats, maar Verstappen behaalde toch weer twee punten.

Het was voor de vijfde keer op rij dat hij binnen de toptien eindigde. „Ik heb het maximale eruit gehaald”, zei hij naderhand op zijn website. „Mijn race ging best goed. De start was prima en ik ging naar de zesde plaats, ik kon mijn eigen tempo rijden. Op een gegeven moment kon ik de Red Bulls bijhouden, maar ik moest ze laten gaan omdat mijn motor te heet werd. Vanaf dat moment was het niet de gemakkelijkste race. Ik moest rustig aan doen om de auto te koelen en dat heeft me helaas veel tijd gekost.”

De race in Mexico draaide uit op een tweestrijd tussen de coureurs van Mercedes: Rosberg, van poleposition vertrokken, en de Brit Lewis Hamilton, die vorige week in de VS zijn wereldtitel prolongeerde. Deze keer trok de Duitser aan het langste eind.