Kansas City wint World Series

De honkballers van Kansas City Royals hebben gisteren voor het eerst sinds 1985 de World Series gewonnen. De ploeg versloeg New York Mets in de vijfde wedstrijd met 7-2 en bepaalde hiermee de eindstand in de best-of-sevenserie op 4-1. Het is pas de tweede titel voor de ploeg uit Missouri. Het spectaculaire duel tegen de Mets duurde maar liefst twaalf innings. De New Yorkers namen een 2-0-voorsprong, maar in de negende inning kantelde de wedstrijd, doordat pitcher Matt Harvey iets te lang op de heuvel bleef staan, waardoor de Royals gelijk konden maken. In de twaalfde inning stelden de bezoekers de titel met vijf runs veilig. Kansas City Royals, opgericht in 1969, verloor vorig seizoen de World Series door een nederlaag in de beslissende zevende wedstrijd tegen San Francisco Giants. New York Mets won de World Series voor het laatst in 1986. Salvador Perez, de Venezolaanse catcher van Kansas City Royals, werd na het beslissende duel verkozen tot beste speler van de finale van het Amerikaanse honkbal. (ANP, NRC)