Verstappen negende in GP van Mexico, Rosberg troeft teamgenoot Hamilton af

Max Verstappen is gisteren als negende geëindigd bij in Grote Prijs van Mexico, die voor het eerst sinds 1992 weer op de kalender van de Formule 1 stond en werd gewonnen door de Duitser Nico Rosberg (Mercedes).

Met zijn negende plek in Mexico-Stad pakte de achttienjarige Verstappen, de jongste coureur ooit in de Formule 1, opnieuw punten voor het WK-klassement. Hij staat tiende, met een puntentotaal van 47. Daarmee laat hij oud-wereldkampioenen als Jenson Button en Fernando Alonso achter zich.

Verstappen ging in Mexico-Stad opnieuw op jacht naar een topklassering, nadat hij vorige week indruk had gemaakt met zijn vierde plaats bij de GP van de Verenigde Staten. De coureur van Toro Rosso startte op het vernieuwde circuit in Mexico-Stad, dat op een hoogte van ruim 2.200 meter ligt, vanaf de achtste plek.

Bij de eerste bocht schoof Verstappen twee plekken op, maar die moest hij later weer inleveren. Halverwege de race kostte een foutje hem ook de achtste plaats, maar Verstappen behaalde toch weer twee punten.

De Grote Prijs van Mexico draaide uit op een tweestrijd tussen de coureurs van Mercedes: de van poleposition vertrokken Rosberg en de Brit Lewis Hamilton, die vorige week in de VS zijn wereldtitel prolongeerde. Nu trok de Duitser aan het langste eind; hij finishte 1,95 seconde vóór Hamilton. Het was Rosbergs vierde zege dit seizoen en de twaalfde in zijn loopbaan.

In de WK-stand passeerde Rosberg zijn landgenoot Sebastian Vettel (Ferrari), die een ongelukkige race reed en in de 51ste ronde uitviel. Met nog twee races te gaan heeft Rosberg (272 punten) nu een voorsprong van 21 punten op Vettel. Een zege levert 25 punten op. Hamilton (345) was al onbereikbaar voor de concurrentie. (NRC)