Ensemble Modelo62 maakt je vrolijk

Modelo62, ontstaan op het Haagse conservatorium, is een ensemble waar je vrolijk van wordt. Jonge, begaafde musici uit alle hoeken van de wereld, die met avonturierszin in onconventionele bezetting de veelheid van hedendaagse muziek te lijf gaan. Modelo moves bevat werk van componisten uit Nederland en Argentinië, thuisland van artistiek leider Ezequiel Menalled – leuk idee, al is de kennismaking met de Argentijnen niet overal overtuigend. Modelo moves begint nochtans sterk. Santiago Santero’s Sarabanda is een fascinerende oefening in opstarten, …e mi sovvien… van Diderik Wagenaar begint als een ADHD-scherzo maar ontpopt zich dan als spetterende klankkleurenstaal. Menalleds eigen The inner sounds of my mind is een verstilde, statische geluidstoestand, overeind gehouden door klankkwaliteit en graduele transformaties. Andere stukken blijven achter, maar Modelo62 laat alles klinken als een klok.

    • Joep Stapel