Delen Zuid-Limburg getroffen door stroomstoring

Honderdduizend huishoudens zouden zonder stroom zitten. In sommige gemeenten komt de stroomvoorziening weer op gang.

Een verdeelstation van Tennet. Foto: Remko de Waal / ANP

Een aantal Zuid-Limburgse gemeenten heeft vandaag te kampen gehad met een stroomstoring. Dat meldt de Limburgse zender 1Limburg. Volgens de zender zouden honderdduizend huishoudens zonder stroom hebben gezeten - naar schatting een kwart miljoen mensen.

Een woordvoerder van netbeheerder Enexis meldt tegen ANP dat de storing rond 17.00 uur ontstond bij het hoogspanningsnet van Tennet in Terwinselen. De storing trof Sittard-Geleen, Kerkrade, Gulpen-Wittem, Vaals, Simpelveld, Hoensbroek, Valkenburg en Landgraaf.

Rond 17.53 uur was de storing weer voorbij.

Twitter avatar joepdohmen Joep Dohmen Deel Zuid-Limburg heeft weer stroom.

Ook de fabrieken op het Geleense industriepark Chemelot zijn vanwege veiligheidsredenen tijdelijk stilgelegd. Dit leidde volgens ANP voor enige overlast voor de omgeving door uitstoot van poeder, geluid en affakkelen.