Mourinho staat onder druk bij Chelsea, maar ‘the Special One’ maakt zich geen zorgen

In de Premier League leed Chelsea zaterdag de zesde (!) nederlaag van dit seizoen. Op Anfield Road was Liverpool met 3-1 te sterk voor de regerend landskampioen, die op de vijftiende plaats staat. Manager José Mourinho van Chelsea staat onder grote druk; over zijn toekomst wordt volop gespeculeerd in de Britse media.

Zo analyseerde de BBC het huidige functioneren van Mourinho en de crisis bij Chelsea onder de veelzeggende kop: ‘The end of the road for the Special One?’. Mourinho zelf ontkende na de nederlaag tegen Liverpool desgevraagd dat dit zijn laatste wedstrijd met Chelsea was. De Portugese trainer maakt zich „geen zorgen”. Hij blijft, zegt hij.

Zijn collega van Arsenal Arsène Wenger, met wie Mourinho nogal eens in de clinch lag, zal het met leedvermaak aanzien. Zijn ploeg deelt de koppositie met Manchester City, dat een beter doelsaldo heeft. Arsenal won met 3-0 van Swansea City door goals van Olivier Giroud, Laurent Koscielny en Joel Campbell. Manchester City dankte de 2-1 zege op Norwich City aan een benutte strafschop vlak voor tijd van Yaya Touré.

Manchester United raakte in de titelstrijd achterop. Na doelpuntloze gelijkspellen tegen Manchester City en Middlesbrough (League Cup) scoorde de ploeg van Louis van Gaal zaterdag tegen Crystal Palace (0-0) weer niet. (ANP, BBC)