Politie zoekt twee mannen na mishandeling ambtenaar

De ambtenaar zou zijn gestoken en zijn auto is beschadigd.

Glasscherven afkomstig van de dienstauto van de ambtenaar die is belaagd aan de Telgendijk in het buitengebied van Enschede. Foto Vincent Jannink / ANP

Een ambtenaar van de gemeente Enschede is vanmorgen belaagd en zijn auto is beschadigd. Dat bevestigt de gemeente na berichtgeving van Tubantia.

Volgens de lokale krant is de ambtenaar zes keer gestoken. Dat is een “gerucht”, dat de gemeente niet kan bevestigen, zegt een woordvoerder.

Ook een woordvoerder van de politie kan niet bevestigen dat het om messteken gaat. Hij kan wel zeggen dat de ambtenaar is behandeld aan zijn verwondingen en niet in het ziekenhuis verblijft. De ambtenaar heeft aangifte gedaan.

Politie zoekt twee mannen

De politie is op zoek naar twee mannen. Volgens het slachtoffer gaat het om een gezette, blanke man van circa 35 jaar met zwarte pet en grijze jas. Hij heeft een tattoo in de nek in de vorm van een hartje en een man. De andere verdachte is een tengere blanke man met rossig haar.

Toen de ambtenaar zijn dienstauto parkeerde op de Telgendijk, stopte er een donkere auto, waaruit de twee mannen stapten. De mannen forceerden het raam van de auto van de ambtenaar en mishandelden hem. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op in zijn gezicht. De mannen stapten na de mishandeling weer in hun auto en reden rustig weg. Gezien de manier van handelen van de mannen lijkt het om een bewuste en geplande actie te gaan.

In een persbericht van de gemeente zegt Burgemeester Van Veldhuizen:

“De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar. We hanteren een zero-tolerance beleid. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen.”

Protest tegen azc

De mishandeling vond plaats in een buitengebied van Enschede-Oost, grenzend aan een gebied waar een asielzoekerscentrum komt. Dit weekend werd daartegen geprotesteerd. Er werden zes aanhoudingen verricht. Het is onduidelijk of er een verband is tussen het azc en de mishandeling.