Vijf gewonden bij vechtpartij tussen huisgenoten

De betrokkenen komen uit Polen en Roemenië en zouden volgens de politie allemaal op hetzelfde adres verblijven.

Foto Koen van Weel / ANP

Bij een vechtpartij tussen zeven huisgenoten in het Twentse Vriezenveen zijn vijf mensen gewond geraakt. Twee verdachten zijn aangehouden. De betrokkenen komen uit Polen en Roemenië en zouden volgens de politie allemaal op hetzelfde adres verblijven.

Onder de gewonden zijn vier Polen, van 21, 24, 30 en 35 jaar. Op straat trof de politie ook een 31-jarige Roemeen aan die gewond was. Agenten zagen in de woning aan het Oosteinde overal bloed en sporen van een worsteling.

De mannen werden in vijf ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de mannen “vervelend en onder invloed van alcohol” waren, zijn drie politieagenten zijn met de ambulances meegegaan. Twee van de mannen gewond raakten liggen nog op de intensive care.

Wat de aanleiding was voor de vechtpartij is onbekend. De politie gaat uit van een “flink conflict”. De recherche in Oost-Nederland heeft een onderzoek ingesteld.

    • Laura Klompenhouwer