Speelgoed van het Jaar, komt Puma er weer bovenop?

Beeld: Speelgoed van het Jaar

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Ryanair komt Schiphol wel even overnemen, en geen concurrent kan aan deze prijsvechter tippen. Kan de Ierse vliegtuigmaatschappij de grote woorden van zijn topman Michael O’Leary waarmaken? Maandag halfjaarcijfers, dan weten we meer.

Het Nederlandse PostNL komt ook met kwartaalcijfers, en zoals postbezorgers wereldwijd hebben ze het moeilijk. Oplossingen tot nu toe: je personeel als zzp’ers behandelen (soms tegen de zin) en postzegels vaak duurder maken.

2. Terwijl de maritieme vakbeurs Europort de deuren opent in Ahoy Rotterdam, komt chemiebedrijf DSM uit Heerlen dinsdag met kwartaalcijfers. Een paar maanden geleden werden er nog zo’n duizend ontslagen aangekondigd, slaat die ‘afslankoperatie’ aan?

3. Begin november, en dus komt de opbouw naar de feestdagen langzaam weer op gang: op woensdag weten we wat het Speelgoed van het Jaar 2015 is. Wordt het een speelgoeddrone (categorie 12+) of toch het ouderwetse Stratego?

Op dezelfde dag ook veel cijfers: ING, uitgever Wolters Kluwer en bouwbedrijf Heijmans komen met kwartaalcijfers.

En vond je het al weer iets te lang rustig rond V&D? Geen zorgen, op woensdag dient het hoger beroep dat het bedrijf indiende tegen het vonnis, uit februari al weer, dat het personeel niet eenzijdig gekort mag worden op salaris. In de tussentijd is de winkelketen overigens niet failliet gegaan, ondanks die hoge lonen.

4. Hoe gaat het met de Europese economieën? En hoe doet Nederland het? Donderdag komt de Europese Commissie met zijn voorspellingen voor de 28 landen van de EU, en het CBS brengt tegelijkertijd verslag uit over de werkgelegenheid in Nederland en buurlanden.

Onder meer bouwbedrijf BAM, drukker Roto Smeets, ICT-bedrijf Ordina en beursbedrijf Euronext komen met kwartaalcijfers. Oh, en weet mediabedrijf Disney die Frozen-high vast te houden? Donderdag jaarcijfers.

5. Weet sportmerk Puma eindelijk een beetje in te lopen op grote concurrenten Adidas en Nike? Op vrijdag komen er kwartaalcijfers. Ook private bank Van Lanschot en olie-opslagbedrijf Vopak komen die dag met cijfers.

Wil je daar wat diepgravende duiding bij? Bel je favoriete analist niet te laat, want misschien is die al bijtijds aan het borrelen op de Nederlandse Economendag in Amsterdam. Van 10.00 tot laat.