Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Uchimura wint zesde allroundtitel op rij

Niet eerder was Kohei Uchimura zo uitbundig na een wereldtitel als vrijdagavond in Glasgow. De Japanse alleskunner moest hard werken voor zijn zesde allroundtitel op rij. Nadat Uchimura als laatste van alle 24 finalisten zijn afsluitende rekoefening had volbracht, dirigeerde hij het publiek naar een explosie van geluid. Ook al moest de score nog op de lichtkrant verschijnen, de Japanner wist genoeg. Hij, en niemand anders, is de nieuwe wereldkampioen. Net als bij zijn voorgaande titels is Uchimura de kampioen van de regelmaat. Op ringen (14.933) na scoorde hij op alle toestellen meer dan 15.000 punten. Uchimura behaalde 92.322 punten. De grote verrassing was Manrique Larduet (19). Hij won zilver, de eerste WK-plak voor Cuba ooit. (NRC)