Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Weinig groeipotentie

Het aandeel ABN Amro wordt gepromoot als dividendaandeel, maar alleen een mooi dividendrendement vinden wij niet aantrekkelijk genoeg. Wij willen graag ook (autonome) groei zien. Groei van de omzet, groei van de winst en als gevolg daarvan een stijgende koers. En dat lijkt er bij ABN Amro niet in te zitten. In de sterk concurrerende, streng gereguleerde, snel vernieuwende Nederlandse financiële sector zal het moeilijk zijn voor de bank om op eigen kracht haar omzetniveau in Nederland verder op te voeren. En buiten de Nederlandse markt stelt ABN Amro helaas weinig meer voor. Winstgroei zal dus met name moeten komen van verdere kostenbesparingen of lagere voorzieningen. Dat wil niet zeggen dat de beursgang geen succes wordt. De overheid is er alles aangelegen er een succes van te maken. Bovendien houden veel beleggers wel van een degelijk (dividend)aandeel.