Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Energie

Dik Wessels investeert juist nu in olie

Superbelegger Dik Wessels investeerde miljarden in oliebedrijven, en is niet van plan daarmee te stoppen nu de lage olieprijs de winsten in de energiesector doet verdampen. Dat zegt hij vandaag in een interview in het Financieele Dagblad.

Wessels, oud-bestuurder van bouwer VolkerWessels en oprichter van investeringsmaatschappij Reggeborgh, is niet onder de indruk van de opmars van alternatieve energiebronnen. „Dat zal best een paar procent invloed hebben op de wereldmarkt. Maar we krijgen ook steeds nieuwe producten uit olie. Dus wij hebben gedacht, we moeten in olie zitten.”

Reggeborgh begon vijf jaar geleden al te investeren in olie. Wessels had al een belang in opslag- en distributiebedrijf Argos, dat eerder dit jaar met het Zwitserse Varo Energy fuseerde.

„Nu moeten we met elkaar dingen overnemen”, zegt Wessels in het FD. „In Nederland zijn wij de grootste leverancier van olie. De gezamenlijke omzet is 30 miljard.” Het bedrijf heeft eigen tankstations, oliedepots, transportdiensten, bunkerfaciliteiten voor de scheepvaart en een handelspoot.

Wessels verdedigt in het interview ook de door justitie vervolgde Limburgse politicus Jos van Rey. „Ik heb nog steeds niet gehoord wat hij nou verkeerd heeft gedaan.”