Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Pas zeven, maar hier vliegt een grote jongen

Er is geen sport waarin wij zo ver van de top verwijderd zijn als rugby. Terwijl Australië en Nieuw-Zeeland elkaar zaterdag de wereldtitel bevechten (beduwen, betrekken, betry-en) wachten wij in ons vergeten hoekje van het noordelijk halfrond op de toekomst.

Die is zeven jaar, heet Hidde van Deventer en speelt al twee jaar voor de Haagse Rugby Club. Sterk, snel en sportief – dat is wat Van Deventer wil zijn. En trouwens ook al is. Want laat u niet afleiden door het ‘hummel’ op zijn broek: hier vliegt een grote jongen. Kijk naar dat rechterdijbeen dat zo robuust gespierd is dat je zou zweren dat er al haar op groeit. Al kan die kracht ook van het surfen en skiën komen, de andere sporten waarmee dit jonge lichaam wordt gestaald.

Eigenlijk is er maar één gevaar: dat deze foto in handen valt van Nieuw-Zeelandse scouts die hem met zijn All Blacks bal en al naar hun eind van de wereld ontvoeren (ze hebben daar het cricketduo Arlo en Daan van Deventer al). Voor de zekerheid gaan we alvast een spandoek schilderen: Hou Hidde in Holland.