Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Rijk kiest ING als nieuwe huisbankier

ING Bank wordt met ingang van volgend jaar de nieuwe huisbankier van het Rijk. De bank liet vrijdag weten de Europese aanbesteding te hebben gewonnen die het ministerie van Financiën daarvoor had uitgeschreven. Nu bankiert de rijksoverheid nog bij Royal Bank of Scotland (RBS). Die bank verwierf die opdracht in 2009 na de overname van ABN Amro. ING zal voor minimaal vier jaar het volledige betalingsverkeer van alle ministeries en overheidsinstanties als het Centraal Justitieel Incasso Bureau en onderwijsuitvoerder DUO voor zijn rekening nemen. Per jaar gaat het om circa 40 miljoen betalingstransacties. ING handelt al sinds 2011 de financiële zaken voor de Belastingdienst af. Dit blijft de bank doen. (ANP)