Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Rossi naar sporttribunaal aan vooravond slotrace

De Italiaanse motorracer Valentino Rossi stapt naar het hof van sportabritrage (CAS) in Lausanne om de sanctie aan te vechten die hij vorige week kreeg opgelegd na de Grand Prix van Maleisië. De negenvoudig wereldkampioen duwde volgens de wedstrijdleiding met opzet zijn Spaanse rivaal Marc Márquez van de baan en moet voor straf de slotrace in Valencia achteraan beginnen.

Yamaha-coureur Rossi (36) leidt in de strijd om de wereldtitel van de MotoGP en kan volgende week zondag voor de tiende keer wereldkampioen worden. De Italiaan heeft slechts zeven punten voorsprong op zijn naaste concurrent, de Spanjaard Jorge Lorenzo (28). Er is hem dus veel aan gelegen niet vanaf de laatste plek te starten in de beslissende race. (ANP)