Dit is een artikel uit het NRC-archief

Zorg

Koningin Máxima ontslagen uit ziekenhuis

Van de artsen mag ze thuis verder genezen van haar nierbekkenontsteking.

Koningin Maxima tijdens het staatsbanket in de Golden Hall tijdens de tweede dag van het staatsbezoek aan China. Door de nierbekkenontsteking brak Maxima het staatsbezoek af. Koning Willem-Alexander bleef wel.
Koningin Maxima tijdens het staatsbanket in de Golden Hall tijdens de tweede dag van het staatsbezoek aan China. Door de nierbekkenontsteking brak Maxima het staatsbezoek af. Koning Willem-Alexander bleef wel. Koen van Weel/ANP

Koningin Máxima is vandaag ontslagen uit het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag, waar ze was opgenomen voor een nierbekkenonsteking. Van de artsen mag ze thuis aansterken, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Twitter avatar koninklijkhuis Koninklijk Huis Koningin Máxima is vandaag ontslagen uit het Bronovo Ziekenhuis en mag thuis aansterken.
Twitter avatar koninklijkhuis Koninklijk Huis “Veel dank voor de vele beterschapswensen die ik mocht ontvangen. Uw steun is hartverwarmend!” M

De de koningin zal het in de komende tijd wel iets rustiger aan doen, aldus de RVD. Máxima brak eerder deze week het staatsbezoek aan China vervroegd af vanwege de ontsteking. Ze had te veel koorts en pijn aan haar rug om het bezoek voort te zetten. Koning Willem-Alexander heeft het bezoek in zijn eentje afgemaakt.