Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

BinckBank rekent op boetes van AFM

Internetbank Binck verwacht op korte termijn twee boetes van beurstoezichthouder AFM. Dat heeft het bedrijf vrijdag na het sluiten van de beurs bekendgemaakt. Een boete heeft betrekking op reclameboodschappen voor Alex Vermogensbeheer, een onderdeel van BinckBank. Die zouden misleidende informatie bevatten. De andere boete heeft betrekking op het te laat melden van uitgevoerde transacties op beurzen in Luxemburg, Parijs en Brussel. BinckBank vermeldt niet om wat voor transacties het hierbij gaat. Het bedrijf heeft tot nu toe alleen bericht gehad van de AFM over het voornemen twee boetes op te leggen. Hoe hoog die zullen uitvallen, wordt pas later bekend. (NRC)