Rusland ontkent voorgekookte stemming over WK voetbal 2018

Rusland was niet op de hoogte van een voorgekookte stemming bij de toewijzing van het WK voetbal voor 2018. Dat heeft de baas van het organisatiecomité vrijdag naar buiten gebracht. „We wisten het niet eerder dan bij de stemming op het congres op 2 december 2010. Wij zijn ervan overtuigd dat Rusland de stemming won vanwege het uitstekende bid dat wij indienden”, aldus Aleksej Sorokin. Hij reageerde daarmee op de uitlatingen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter in een interview met persbureau Tass. Volgens de 79-jarige Zwitser was in 2010 vóór de stemming al afgesproken binnen het hoofdbestuur van de FIFA dat Rusland het WK van 2018 zou organiseren en de Verenigde Staten de eindronde van 2022. Door een plotselinge ommezwaai bij UEFA-voorzitter Michel Platini en diens drie medebestuursleden uit Europa belandde het WK van 2022 echter in Qatar, beweerde Blatter. (ANP)