Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Bij brand in nachtclub Boekarest 25 doden

Bij een explosie en een grote brand in een nachtclub in het centrum van de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn vrijdagavond 25 mensen om het leven gekomen en zo’n negentig mensen gewond geraakt. Dat meldden de Roemeense autoriteiten vrijdagavond laat.

De brand in Club Colectiv zou zijn ontstaan doordat vuurwerk in de club is afgestoken of afgegaan. Bij de paniek die ontstond werden mensen op weg naar de uitgang onder de voet gelopen.

Volgens persbureau Reuters woonden mogelijk zo’n 400 mensen in de club een rockconcert bij.

President Klaus Iohannis liet op zijn Facebook-pagina weten dat hij geschokt was en sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers van de „tragedie”. Hij noemde het „een trieste dag voor ons allemaal, voor ons land en voor mij persoonlijk”. De explosie vond volgens de Roemeense krant Adevarul plaats in de kelder van het gebouw. (Reuters, BBC)