Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Heracles naar derde plek na zege op Willem II

Heracles is vrijdagavond na een overwinning op Willem II opgeklommen naar de derde plaats in de eredivisie. Voor eigen publiek werd het in Almelo 2-1. De Tsjech Jaroslav Navratil maakte al vroeg in de wedstrijd het openingsdoelpunt en uit een hoekschop zette Ramon Zomer met een kopbal Heracles op 2-0. Eveneens met een kopbal bracht Erik Falkenburg van Willem II in de tweede helft de eindstand op 2-1. Heracles ging op de ranglijst voorbij nummer drie PSV, dat zaterdagavond in Doetinchem De Graafschap treft. De ploeg van trainer John Stegeman staat op één punt van koploper Ajax en nummer twee Feyenoord, die dit weekend respectievelijk Roda JC (zaterdag, thuis) en ADO Den Haag (zondag, uit) treffen. (NRC)