Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Auto

Grote terugroepacties bij Fiat en Porsche

Fiat Chrysler roept circa 894.000 wagens terug naar de garage vanwege problemen met de airbag en lekkende kit bij de remmen. Volgens de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant hebben al enkele mensen verwondingen opgelopen doordat airbags onbedoeld openklapten. De meeste wagens rijden rond in de VS, Canada en Mexico. Buiten Noord-Amerika gaat het bij elkaar om een kleine 200.000 auto’s. Het is niet bekend of hier ook Nederlandse voertuigen bij zitten. Ook het Duitse automerk Porsche roept wereldwijd auto’s terug in verband met een mogelijk defect in het motorblok. Met 60.000 auto’s gaat het om één van de grootste terugroepacties van het luxemerk ooit. Volgens Porsche is het een voorzorgsmaatregel. (ANP)