Risico op onrust te groot: geen Ajax-fans in Utrecht

Ajax-fans zijn niet welkom bij het duel FC Utrecht-Ajax op 13 december. Het risico op een veldslag tussen supporters van beide clubs zou te groot zijn, zegt burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. Bij het vorige treffen werden antisemitische spreekkoren gezongen door Utrecht-supporters. De KNVB legde daarom een geldboete op. Ook moet het vak waar de liederen werden gezongen, de Bunnikside, leeg blijven. De club heeft besloten om seizoenkaarthouders van de Bunnikside te verspreiden over andere vakken. Daardoor ontstaat volgens Van Zanen een onaanvaardbaar risico omdat de harde kern van FC Utrecht niet goed te scheiden is van de Ajax-fans, waarop hij besloot dat zij niet welkom zijn. De Ajax-directie vindt dat hun fans gestraft worden voor de acties van de aanhang van FC Utrecht. (NRC)