Dit is een artikel uit het NRC-archief

Entertainment

Veel doden na explosie en brand in club in Boekarest

Volgens Roemeense media zijn er bij de explosie in club Colectiv minstens 26 doden gevallen. Tientallen anderen raakten gewond.

Hulpverleners ter plaatse.
Hulpverleners ter plaatse. Screenshot via Twitter/Antony Bushfield

Bij een explosie en een brand in een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn vanavond minstens 26 doden gevallen, volgens de Roemeense minister van Binnenlandse Zaken. Dat meldt persbureau AP. Nog eens 88 mensen zijn gewond geraakt.

De verwachting is dat het dodental nog zal oplopen.

Twitter avatar AntonyBushfield Antony Bushfield Romanian TV showing people treated on the streets after blast at #Bucharest nightclub. https://t.co/NgDFY0ZB4A

In de club, Colectiv, vond volgens de Roemeense krant Adevarul een albumpresentatie plaats. Er waren volgens persbureau Reuters zo’n 400 mensen aanwezig. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk, maar er zou mogelijk vuurwerk zijn afgestoken. Volgens een getuige die met persbureau Reuters sprak ontstond er daarna een stormloop naar buiten.

Tragedie

President Klaus Iohannis spreekt op Facebook van een “tragedie” en zegt zeer gechoqueerd te zijn door de gebeurtenis, die plaatsvond in hartje Boekarest.

“Het is een zeer treurige dag voor ons allemaal. Voor ons land en voor mij persoonlijk.”