Te moeilijke kaart bij Aqua Asia Club

Misschien hadden we toch de Noordzeetong, de hele kreeft, de koningscrab of de wagyu-ossenhaas moeten nemen. Ze worden op de voorlaatste bladzijde van de zeer uitgebreide menukaart (120 nummers) van Aqua Asia Club gepresenteerd als zijnde signature dishes voor respectievelijk € 45, € 49,50, € 55 en € 60. Maar het waren niet per se de prijzen die ons ervan weerhielden: we konden de kaart niet goed doorgronden.

Aqua Asia Club zit sinds een half jaar in De Rotterdam, met een fenomenaal uitzicht op de Nieuwe Maas en de Erasmusbrug. Een grote, moderne zaak, met gedempte verlichting en muziek die, naarmate de avond vordert, meer op de voorgrond treedt.

Zoals de naam aangeeft, bevinden we ons in Azië; Aqua zal op de rivier slaan en Club begrijpen we ook wel. Japan is de belangrijkste inspiratiebron, gezien vanuit een breder Aziatisch perspectief waarin ook Europese invloeden niet worden geschuwd.

Met zoveel mogelijkheden op de kaart raak je snel de weg kwijt. „We doen niet aan voor of hoofd”, legt de aardige ober ons uit. „U bestelt gewoon wat u lekker vindt en u kunt alles met elkaar delen.” Uiteindelijk zoeken we elf gerechtjes bij elkaar, maar of het voor ons drieën genoeg is: geen idee. Met € 16,50 zijn de zwartekabeljauwspiesjes het duurst. We bestellen er een fles sake bij (€ 42,50), wat volgens de ober weinig mensen doen.

Eerst krijgen we de koude gerechtjes, daarna de warme. De sushi’s zijn goed, de spiesjes heel goed. Maar de ebi tempura, garnalen in beslag, zijn niet knapperig en we proeven te veel de olie waarin ze zijn gefrituurd.

Zo werden we in Aqua Asia Club wel overdonderd door het enorme aanbod, maar vonden we uiteindelijk wat op tafel kwam niet onderscheidend genoeg. Lekker, maar niet verrassend.

    • Frank van Dijl