Advocaat: vrijspraak voor Möllenkamp

Voormalig woningcorporatiedirecteur Hubert Möllenkamp heeft geen strafbare feiten gepleegd en moet daarom vrij worden gesproken. Dat heeft de advocaat van de ex-baas van de Amsterdamse corporatie Rochdale (39.000 woningen) gisteren betoogd. Volgens de advocaat heeft Möllenkamp nooit steekpenningen aangenomen. De bedragen die hij ontving waren ‘renteloze leningen’.

Eerder deze week eiste het OM drie jaar cel tegen Möllenkamp, die in 2009 ontslagen werd. Justitie verdenkt hem onder meer van meineed, witwassen en belastingfraude.

Volgens justitie heeft Möllenkamp jarenlang zijn leidinggevende positie misbruikt om zich privé te verrijken. Hij heeft het vertrouwen van bewoners en medewerkers van de woningcorporatie Rochdale geschonden. Tegen zijn ex-vrouw Alberdine V., die wordt verdacht van het opmaken van een valse factuur om steekpenningen te verdoezelen, werd drie maanden cel geëist. (NRC)