Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Opgepakte vrouw ook moeder dode baby Alkmaar

De vrouw is aangehouden vanwege de twee dode baby’s die in Heerhugowaard zijn gevonden.

Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard in de wijk waar de lichamen van twee baby's werden gevonden.
Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard in de wijk waar de lichamen van twee baby's werden gevonden. ANP / Remko de Waal

De aangehouden moeder van de twee dode baby’s in Heerhugowaard, is ook de moeder van een baby die vorig jaar in Alkmaar dood is gevonden. Dat heeft burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar vandaag bekendgemaakt.

Het lijkje van dat baby’tje was in december gevonden in park De Rekerhout in Alkmaar. Tot nu toe was nog steeds onbekend wie de moeder was. Het politieonderzoek is in volle gang, zegt de burgemeester.

Woensdag pakte de politie de 31-jarige vrouw uit Alkmaar op. Haar dna komt overeen met dat van de baby’s die eerder deze maand dood zijn gevonden in een huis in Heerhugowaard.

Bruinooge schrijft:

“Het nieuws dat de aangehouden moeder van de eerder deze maand gevonden babylijkjes in Heerhugowaard ook de moeder is van baby Angel, is hard aangekomen. Het is niet te bevatten. (…) Ik doe een oproep aan een ieder: respecteer de andere kinderen en verdere familie van deze vrouw en geef hen de rust en ruimte om dit tot zich te nemen.”