Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Ongeluk met tourbus met kinderen bij Erfurt: één dode

De bus reed tegen een helling op en sloeg daarna om. Er zijn meerdere zwaargewonden.

Hulpdiensten staan bij de bus die vlak bij Erfurt is verongelukt.
Hulpdiensten staan bij de bus die vlak bij Erfurt is verongelukt. Foto Jens Meyer/AP

Bij een ongeluk met een tourbus met aan boord 59 kinderen bij het Duitse Erfurt is vanmiddag een 5-jarig jongetje om het leven gekomen. Zeven andere passagiers zijn zwaargewond geraakt en weer andere raakten lichtgewond, schrijft de lokale krant de Thüringer Allgemeine.

Volgens de politie was de bus, waarin ook vijf volwassenen zaten, onderweg op de A4 naar Dresden. De kinderen zouden allemaal uit de oost-Duitse deelstaat Saksen komen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De bus reed tegen een helling aan de kant van de snelweg op en sloeg om.

De ouders van het omgekomen kind zouden ook in de bus hebben gezeten, schrijft de Duitse krant.