Nederlandse studente vermist in natuurpark Oeganda

De 21-jarige vrouw was na een stage Geneeskunde op rondreis met twee medestudenten.

De rivier de Nijl stroomt door het nationaal park Murchison Falls in Oeganda. Foto Rod Waddington/Flickr

Een 21-jarige studente uit Nederland wordt sinds woensdagavond vermist in Oeganda. De vrouw, die stage liep in het Afrikaanse land voor haar studie Geneeskunde, was op rondreis met twee studiegenoten toen ze verdween in het nationaal park Murchison Falls.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de vermissing bevestigd. De naam van de studente is niet bekendgemaakt op verzoek van de ouders, met wie het ministerie in nauw contact staat.

Volgens een woordvoerder is er direct na de verdwijning van de jonge vrouw alarm geslagen en is er een grote zoekactie opgezet door lokale autoriteiten. Daarbij werken zowel de politie als het leger mee en is er onder andere een helikopter ingezet. De Nederlandse ambassade in Oeganda heeft twee medewerkers naar het gebied gestuurd.

Veel wilde dieren

Het nationaal park is een toeristische trekpleister ter grootte van bijna 3.900 vierkante kilometer waar de rivier de Nijl doorheen loopt. Er komen leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, krokodillen en nijlpaarden in voor. Er kan gewandeld en gefietst worden en ook zijn er bootcruises op de rivier.

    • Sam de Voogt