Moerasgas maken met Minions

Feestpunten, zandgeld, munten, biogas en kokosnoten. Het aantal grondstoffen dat spelers moeten verzamelen in Minions Paradise is bijna zo groot als het aantal gele monstertjes uit de Despicable Me-films. Het spel van ontwikkelaar EA Mobile is aanstekelijk vrolijk zoals fans van de Minions mogen verwachten. Nadat brokkenmaker Phil de vakantiecruise van zijn mede-Minions verziekt, stranden de gele monsters op een onbewoond eiland. Daar moeten ze een vakantieoord opzetten zodat ze alsnog kunnen ontspannen. Gebruikers bouwen onder andere bamboevelden, vuurwerk- en speelgoedfabrieken en moerasgasraffinaderijen. Eigenlijk is Minions Paradise niet veel anders dan spellen zoals Clash of Clans of Game of War. Het doel is om zo veel mogelijk grondstoffen te verkrijgen, die (en echte euro’s) uit te geven om verder te komen in de game en het speelgebied uit te breiden. Alleen is het bloedvergieten in deze game verruild voor schattige kreetjes, grappen en vrolijke minigames.