Na Dior zit nu ook modehuis Lanvin zonder ontwerper

Modeontwerper Alber Elbaz (54) verlaat Lanvin, zo werd woensdag bekend. Hij was veertien jaar verbonden aan het Franse modehuis, dat onder zijn creatieve leiding veranderde van ingedut merk tot succesvol luxelabel, bekend om de vrolijke, zorgvuldig gemaakte vrouwenmode. Lanvins mannenmode wordt ontworpen door de Nederlander Lucas Ossendrijver. Elbaz is niet de enige creative director van een groot modehuis die weggaat. Vorige week donderdag kondigde de Belg Raf Simons (47) aan na drieënhalf jaar te stoppen bij Christian Dior. Simons zei dat hij meer tijd wilde hebben voor zijn eigen mannenlabel en zijn privéleven, maar naar verluidt zou hij ook meer zeggenschap willen over onder meer de inrichting van de winkels. Elbaz, die een aandeel van minstens tien procent zou hebben in Lanvin , werd volgens de modesite Business of Fashion ontslagen door meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang, met wie hij een conflict zou hebben. (NRC)