Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Fietspad verlicht dankzij markering

Het donkerste gedeelte van het fietspad van en naar BSO Dikkedeur aan de westzijde van de Kralingse Plas is sinds woensdag ’s avonds verlicht dankzij lichtgevende markering. De witte strepen van hybride composiet laden overdag op met zonlicht en geven die energie in het donker weer af in de vorm van een blauwgroen licht. Het systeem FloWithDGlow, aangebracht over een lengte van 140 meter aan weerszijden van het Langepad, is bedacht door het Haagse bedrijf Senlima. De verlichting moet de veiligheid verhogen en past in doelstelling van de gemeente het energieverbruik te halveren.