Feyenoord loot Willem II, PSV uit tegen Heracles

Twee voetbalfans poseren met de KNVB-beker. Foto Vincent Jannink/ANP
Twee voetbalfans poseren met de KNVB-beker. Foto Vincent Jannink/ANP

PSV gaat in de achtste finale van het bekertoernooi op bezoek bij Heracles Almelo. Dat is gisteren vastgesteld bij de loting na de derde ronde. Beide clubs stonden in 2012 tegen over elkaar in de finale. PSV won destijds (3-0). Feyenoord speelt na de gewonnen Klassieker nu thuis tegen Willem II. Heerenveen, dat gisteren Helmond Sport versloeg (1-0), gaat op bezoek bij Roda JC. NEC, dat van Sparta won (4-0), treft de amateurs van HHC. FC Utrecht gaat op bezoek bij Achilles ’29, hoofdklasser Excelsior ’31 ontvangt FC Den Bosch en Capelle speelt thuis tegen VVSB. AZ, dat Telstar uitschakelde (0-1) , treft Kozakken Boys, al loopt tegen die club een onderzoek wegens het opstellen van een speler die niet op het wedstrijdformulier zou hebben gestaan. De duels worden gespeeld op 15, 16 en 17 december. (NRC)