Fashion Concept staat voor bankroet

Fashion Concept Group, de distributeur van Gant-kleding in de Benelux, heeft faillissement aangevraagd. Het Zweeds-Amerikaanse kledingmerk neemt de distributie zelf ter hand en heeft het contract met de Nederlanders opgezegd. Dat is de genadeklap voor het bedrijf dat verder geen andere activiteiten heeft. Bij Fashion Concept Group werken 132 mensen. Het bedrijf telt drie eigen winkels in Nederland en twee in België. Verder heeft de distributeur in beide landen elk twee eigen outletstores. Het ging de laatste jaren al niet zo goed meer met de kledingverkopen van het bedrijf. Na een reorganisatie had Fashion Concept Group dit jaar weer winstgevend moeten zijn. De aandeelhouders van de distributeur beraden zich volgens een woordvoerder op juridische stappen richting Gant. Ze zijn het niet eens met de manier waarop ze na een samenwerking van dertig jaar aan de kant zijn gezet. (ANP)